İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sertifika Sınavlarında Başarı Oranı Oldukça Düşük

Son günlerde sitemize gerek işyeri hekimlerinden gerekse eğitim veren kurumlardan, Çalışma Bakanlığı’nın 2 Temmuz 2011 tarihinde yapmış olduğu İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sertifika Sınavları ile ilgili yaşanan sorunlar ve sıkıntılara dair e posta ve yorum olarak başvurular oluyor.İsyerihekimi.org olarak bu konuda gerek işyeri hekimlerinin gerekse eğitim veren kurumların görüşlerine başvurduk. İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sertifika Sınavlarında başarı oranının oldukça düşük olduğu bilgisine ulaştık.
İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı sertifika sınavlarında pek çok yanlış soru tespit edilmiş olduğu ve sınavdan sonra İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne yapılan itirazlar neticesinde bu soruların bazıları iptal edildiği de ifade edildi. Soruların bir kısmının müfredat dışı olmasının da söz konusu sınavlarda başarı oranının düşük çıkmasnını nedenleri arasında olduğu gösteriliyor.Ders müfredatını belirleyen İşçi Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünün soru komisyonu üyelerinin müfredat dışından soru sormaları, sınavı ve değerlendirmeyi Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapması ve eğitimleri ise kamu ve özel sektörde yetki alan kurumların üstlenmesi de sınavla ilgili tartışmaları beraberinde getiriyor.
Eğitim kurumları Bakanlığın belirlediği müfredat doğrultusunda eğitimlerini sürdürmekte ve öğrencilerine müfredata ilişkin sorularla deneme sınavları vermektedir. Ancak sınav komisyonu üyelerinin muhtemelen alan dışından olması ve itiraz edilen soruların tamamının iptal edilmemesi nedeniyle pek çok aday sınavda başarılı olamama durumuyla karşı karşıya.Aldığımız bilgilere göre sınav sonuçları nedeniyle İdare Mahkemelere dava açanlar da bulunuyor.
İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sertifika Sınavları hakkında görüş bildirmek isteyen işyeri hekimi ve iş sağlığı güvenliği uzmanları ile eğitim kurumları yetkilileri de bu konuda görüş bildirmek için aşağıdaki YORUM YAP bölümüne görüşlerini yazabilirler.

İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sertifika Sınavlarında Başarı Oranı Oldukça Düşük” için 3 yorum

  1. yapılan diğer tüm kamu sınavlarında 50 puan geçer sayılıyorşneden işyeri hekimliği için 70 puan şart koşuluyor.kaldı ki çok değişik konulardan sınava giriyoruz ÜSTELİK çok hekim arkadaş kendi dalında uzman ozaman bu kadar zorluk neden.Zaten işyerinde muayene zorunluluğu yok.Ayrıca bizler işyerlerinde her hangi bir cerrahi müdahele yapamıyacağımıza göre vede bu kadar işyeri hekimi açığı varken bu zorlukları anlamak mümkün olmuyor.Eskiden 10 günlük bir eğitimden sonra güle oynaya her kes sınavı atlatıyordu sorarım ozaman kaç hekim sertfika alamıyordu.saygılar.

  2. Benim de bilgiğim 2 kişi Ankara idari mahkemelerine söz konusu sınav ile ilgili olarak dava açtılar. Hatta mahkemenin bilirkişi taleplerine olumlu yanıt veren bilirkişiler bilinmeyen bir nedenden ötürü bilirkişiliklerinden vazgeçtiklerine dair bilgilerde almaktayım. Burdan şu çıkartılabilir. Devlet devlete dava açarmı mantığı ile bilirkişiler(Üniversite hocaları vb) korkutularak bilirkişiliklerden vazgeçmektedirler. Ben sırf haklı olduğumuz bu davada(2 Temmuz 2011 İSG Sınavı) aralık sınavına girmeyeceğim. Zaten kazanmış olduğum bu sınava (Bakanlığın gözünde biz 69 ile kalanlarız) tekrar neden gireyim. Basit bir mantık yürütün. 3,5 sorunun iptal edilmesi demek 300,500 kişinin maduriyeti demektir. Buda o 300,500 kişinin maddi ve manevi olarak yıpratılmasıdır. Bunun hesabını veremeyecek bir bakanlık düşünün. İnanıyorumki gerçek yerini haklıda hakkını bulacaktır. Umarım bu davalar sonucunda bakanlıkta bu hatalara neden olmuş memurlar yerlerinden olur. Çünkü bu hatalar sonucunda halen bu memurlar orada kalırsa bunda bir art niyet aramak gerekecektir.
    Saygılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.