İşyeri Hekimliği Sözleşmesi Bildiriminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ‘NÜN İŞYERİ HEKİMLİĞİ SÖZLEŞMESİ BİLDİRİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLARA DAİR DUYURUSU:
50 ve üzeri çalışanı olan işyerlerinin hizmet alma yükümlülüklerini yerine getirmekle ilgili bildirimleri Genel Müdürlüğümüze yapılmaktadır.Bu işlemlerle ilgili başka hiç bir kurum ve kuruluşa bildirim yapılmasına ve izin alınmasına gerek yoktur.2011 Mayıs ayında hizmete girecek veri tabanı ile bu işlemlerin tamamını işverenler internet üzerinden elektronik olarak yapabileceklerdir. Sistemde yasal hükümler çerçevesinde sorgulama yapılacak ve sözleşmenin onaylandığı, onaylanmıyorsa neden onaylanmadığı bilgisi, işlem tamamlandığında işverenlere gönderilecektir. Bu sistemde, işverenin SGK’ya yaptığı e bildirgedeki çalışan sayıları, işveren SGK numarasını sisteme girdiğinde karşısına çıkacaktır. Eğer hekimle yapılan sözleşme 27.11.2010 tarihinden önce ise ve halen aynı işyeri hekimi ile çalışmaya devam ediliyorsa bu aşamada onay için Genel Müdürlüğümüze başvurulmasına gerek bulunmamaktadır. Yukarıda bahsedilen sistem uygulamaya konulduğunda tüm işyerleri bildirimlerini yapmış ve işlemler güncellenmiş olacaktır.
Yeni işyeri hekimliği sözleşmesi yapılıyorsa, Genel Müdürlüğümüz internet sayfasında duyurular başlığı altında “işyeri hekimliği sözleşmesi yapacakların dikkatine-1” başlıklı duyurudaki yönlendirmeler dikkate alınarak sözleşmelerin yapılması gerekmektedir.SGK’ ya başvurulmasına gerek yoktur.
Tebligat niteliği taşıyan ve e-posta olarak verilen onay cevabımız hekiminizin işe başlaması ve çalışanlara reçete yazması (Hekiminizin ve işyerinin bilgilerini içeren kaşe hekiminiz tarafından reçetelerde kullanılması gerekmektedir) için yeterlidir. Genel Müdürlüğümüz tarafından tüm işlemler tamamlanmaktadır. Sözleşmedeki İSG hizmeti süresi yönetmelik hükümlerine göre hesaplanan koruyucu hekimlik içindir. İşyeri hekimi çalışanlara reçete yazacaksa bu süreye ilave (poliklinik) hekimin takdir edeceği süreyi İSG hizmeti süresine ilave etmesi gerekmektedir.
Tamamen işyeri hekimliği yapan serbest hekimler, ayda fazla mesailerde dahil 217 saat, döner sermayesi olmayan kamu kurumu veya özel sağlık kuruluşlarında tam gün çalışan hekimler ayda 57 saat işyeri hekimliği sözleşmesi yapabilirler. Küsuratlı çıkan rakamların bir üst sayıya tamamlanması ve “…saat/ay” olarak belirtilmesi gerekmektedir. Gönderilecek sözleşme ekinde bu bilgilerin de olması işlemlerin işverene geri dönmeksizin sonlandırmasını sağlayacaktır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.