İşyeri Hekimi Çalışma Süresi Nasıl Hesaplanır( 20.07.2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe göre)

20 Temmuz 2013 Tarihli ve 28713 Sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik ile birlikte işyeri hekimi çalışma süresi hesaplanmasında değişiklik olmuştur.

Yeni Yönetmeliğe Göre İşyeri Hekimi Çalışma Süresi Nasıl Hesaplanmalıdır?

Yeni yönetmeliğe göre  10’dan az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde çalışacak veya çalışmakta olan işyeri hekiminin çalışma saati,  çalışan başına yılda en az 25 dakika  olarak belirlenmiştir.

10 ve üstü çalışanı olan işyerlerinde ise, aşağıdaki maddelere göre işyeri hekimi çalışma süresi hesaplanmalıdır.

*  Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde işçi başına en az ayda  4 dakika ( Örneğin 60 işçisi olan bir işyerinde,  işyeri hekimi  ayda 60 x 4 = 240 dakika  yani 4 saat  çalışmalıdır.)

*  Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde işçi başına en az ayda  6 dakika  (Örneğin 60 işçisi olan bir işyerinde,  işyeri hekimi  ayda 60 x 6 = 360 dakika  yani 6 saat  çalışmalıdır.)

*  Çok  tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde  ise işçi başına en az ayda  8 dakika olarak hesaplanmalıdır. ( Örneğin 60 işçisi olan bir işyerinde,  işyeri hekimi  ayda 60 x 8= 480 dakika  yani 8 saat  çalışmalıdır.)

İşyeri Hekimi Çalışma Süresi Nasıl Hesaplanır( 20.07.2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe göre)” için bir yorum

  1. Resmi tatil mgünleri çalışma saatlerini etkileyecek mi?
    Örneğin 5 günlük kurban bayramı tatili olsa da o ay yine aynı saat süresinde mi gidilecek yoksa çalışma süresi de azalacak mı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.