İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı 24 Aralık’ta Ankara’da Yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (İSGGM) İşyeri
Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı 24/12/2011 tarihinde Ankara’da yapıldı.Sınava katılan adaylar ve eğitim veren kurumlar bu bölümde,YORUM YAP kısmına sınavla ilgili düşünce ve görüşlerini bildirebilirler.

İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı 24 Aralık’ta Ankara’da Yapıldı.” için 6 yorum

  1. 24 aralıktaki sınava girdim ve 12 soru için açıklamalı itiraz dilekçesi verdim, sonucu biliyorsunuz, ben mahkemeye vermek istiyorum çünkü bariz yanlışlıklar var. ben sertifikası iptal olan gruptayım ve bu sınavı da sanırım bir kaç soru ile geçemeyeceğim, emeklerimize ve paramıza yazık, beraber haraket etmeliyiz diye düşünüyorum ve mahkemeye vermek istiyorum, dayanışma için lütfen beni arayınız. Mustafa ALPER 5052439734

  2. 24 Aralık İşyeri hekimliği ve iş sağlığı güvenliği uzmanlık sınavı hatalı soru ve yanlış şıklarla ilgili şikayetler komisyondaki öğretim üyeleri tarafından ele alınarak değerlendirildi.İşyeri Hekimliği bir soru iptal,bir soru cevabı yanlış işaretlenmiş.C sınıfı isg uzmanlığı 7 soru iptal,2 soru cevabı yanlış işaretlenmiş.B sınıfı 1 soru iptal, 1 soru cevabı yanlış işaretlenmiş. A sınıfı 2 soru iptal,1 soru cevabı yanlış işaretlenmiş.İSGG Müdürlüğü sınav komisyonu böyle takdir etmişler. Yorumu sınava giren tüm değerli arkadaşlarıma bırakıyorum.. Diğer Merkezi Sınavlarda bu kadar yanlış ve hatalı soru sorulmuş olsa durum böyle mi olacaktı??

  3. İşyeri hekimliği sınavına girdim. Benim düşünceme göre asgari bir bilgi birikimi gerekilidir. Gerek teorik anlamda gerekse pratik anlamda bir eğitimden geçmek işyeri ortamlarına adaptasyon anlamında önemli. Bu kapsamda gerçekleştirilen sınav her ne kadar tam anlamı ile bu yeterliliği sorgulamaya yakın olmasa da mevcut şartlar ışığında yeterli gibi duruyor. Zira işyeri hekimliği ile ilgili eğitim verenlere baktığınızda, hangi kurs olduğundan bağımsız olmak üzere, hiçbirinde tatmin edeici düzeyde bir eğitim yok. İyi niyet belki ama gerekli özen, emek maalesef çok alt düzeyde. oysa bu sahada da birçok firma var ve rekabet sözkonusu…

    Zamanla daha iyi olacaktır…

  4. 24 Aralık sınavı yapıldı. 27 sinde sorular ve cevapları açıklandı. Herkes bir o kadar da şikayetçi soruların kalitesi hakkında. Hatalı sorular epeyce var deniyor. Sorulara itiraz başvuru süresi bitmek üzere…

    AMA hiçbir sitede (KURS siteleri dahil) işe yarayacak bilgi yok. Ne sınav soruları hakkında yorumlar var, ne hatalı sorular hakkında yorumlar var. Hiçbirşey!

    Bütün kursların ilgilendiği tek şey: Kayıt yaptıracak Potansiyel Müşteriler…
    Hepsinin o kadar övdüğü eğitimcileri var ama hiçbirinden en ufak bir yorum yok. TUS’dan hemen sonra herkes soruları konuşur, tartışır. AMA bu cenapta böyle bir kültür yok sanırım. Neyse millet cebini doldurdukça sistem olgunlaşır.
    Zaman herşeyin ilacı değil mi …

  5. iş yeri hekimliği sertifikasını 2009 tarihinde ttb den almıstık aranızdaki davadan haberimiz yok tabiki bir guzel parada verdik hatta o sertifikayla iş yeri hekimliği yapan bir suru hekim var malumunuz.nasıl oluyorda gunun birinde bu gecersizdir denilip tekrar serifika almamız isteniyor.özel kuruluslara gün doğuyor iyi paralar karşılığında kursu veriyor, o da yetmiyormuş gibi sadece ankarada yapılıyor.ve sadece 2 saat.yeni dogum yaptım sezeryanla nasıl gittim geldim bilemedim.karsılastıgım sorularda zordu bence ve gereksiz.(hatta hatalı)cunku sınırlı sayıda alınan birsey degil universiteye girmiyoruz uzmanlık için yarısmıyoruz ki 70 gibi bir sınır getirilsin osym yapsın,sorular zor olsun.biliyoruzki 68 alan la 70 alan bir hekiimin farkı yok cunku eleme sınavı degil bu.aldıgımız sertifikaların en azından gecerli olması gerektiğini dusunuyorum.saygılarımla

  6. Sn.İşyerihekimi.org Yöneticisi,Doktor ihtiyacının had safhada olduğu Ülkemizde yaklaşık 22 bin İşyeri Hekimi,18 bin İş Güvenliği Uzmanı istihdamı gerektiren potansiyel varken(İYH belgesi olan Doktor 8 bin civarında-Sektörde 15 bine ihtiyaç var)(İş Güvenliği Uzmanı belgesi olan 7 bin civarında-Sektörde 15 bine ihtiyaç var) 24 aralık ve 2 temmuz 2011 Sertifikasyon Sınavlarında müfredat dışı sorularla amaç Sınavı daha da zor hale getirek Doktorları başarısız göstermektir.(umarım yanılıyorum).Maddi ve manevi zorluklarla özel eğitimden geçip sınavdan geçememek ben ve benim gibi birçok değerli doktor kardeşimi oldukça üzmüştür.Norveç ve birçok Avrupa ülkesinde Tıp doktorları işyeri hekimliğine sınavsız derhal başlatılmakta ve işyerinde çalışarak bu hakkı kazanmaktadır. Amaç ve düşünce ne olursa olsun bu Sınavdaki başarısızlık bizlerin daha çok başarılı olmasına vesile olacaktır.Takdir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Genel Müdürlüğü’nündür Yazık hem de çok yazık..Saygılarımla, Erdoğan Onur

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.